Turizmus-vendéglátás felsőoktatási szakképzés
A felsőoktatási szakképzés célja a turizmus és a vendéglátás vállalkozásaiban és nonprofit szervezeteiben szakmai idegen nyelvet beszélő, gyakorlattal is rendelkező szakemberek képzése. A végzett hallgatók képesek a turizmusban és a vendéglátásban működő mikro- és kisvállalkozások alapítására, vezetésére és működtetésére, valamint közép-, és nagyvállalatok egyes részlegének vezetésére, illetve felsővezetők munkáját segítő szakreferensi és asszisztensi feladatok ellátására.
Képzési terület: gazdaságtudományok képzési terület
Szakirányok: vendéglátó
Képzési helyszín: Gödöllő
Munkarend: Nappali
Finanszírozási forma: Állami ösztöndíjas / Önköltséges (150.000 Ft/félév)
A képzési idő: 4 félév
Legjellemzőbben betölthető FEOR szerinti munkakörök:
- Szálláshely-szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője,
- Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője,
- Kulturális tevékenységet folytató egység vezetője,
- Egyéb kereskedelmi, vendéglátó és hasonló szolgáltatási tevékenységet folytató egység vezetője,
- Konferencia- és rendezvényszervező,
- Egyéb, máshova nem sorolható üzleti jellegű szolgáltatás ügyintézője,
- Utazási tanácsadó, szervező, idegenforgalmi ügyintéző,
- Utazásszervező, tanácsadó,
- Recepciós,
- Szállodai recepciós,
- Vendéglős,
- Pincér,
- Pultos,
- Idegenvezető
Felvételivel kapcsolatos tájékoztatás:
Szent István Egyetem
Gazdaság és Társadalomtudományi Kar
2100 Gödöllő Páter K. u. 1.
Tel: (28) 522-000 / 1900
E-mail: Katona.Laszlone@szie.hu
A képzés mintatanterve a 2019/2020 tanévtől
Képzési és kimeneti követelmény
18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet a felsőoktatási szakképzések, az alap- és mesterképzések képzési és kimeneti követelményeiről, valamint a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről szóló 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet módosításáról. http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=196922.325529