Gyorsmenü

Ellátásilánc-menedzsment, Marketing és Turizmus Intézet

Tisztelt Látogató, sok szeretettel köszöntjük Önt!

A 21. század dinamikusan fejlődő üzleti világának és hálózati gazdaságának  kulcskérdése az értékek áramlása, a stratégiai együttműködés és a rendszerszemlélet. Ennek jegyében Intézetünk három, szervesen kapcsolódó terület fuzionálásával szerveződött aköré a gondolat köré, hogy milyen értékek is áramlanak. A világgazdaság „érhálózatában” áramlanak az anyagok, a vevői elégedettségek és maguk az emberek is. Ennek a globális rendszernek az egyes területeire szerveződött az Intézetünk, mely három, szervesen kapcsolódó szakterületet művelő Tanszék öszzakapcsolódásával jött létre, úgymint Ellátásilánc – Logisztika, Marketing, és Turizmus. Ennek az egységnek a küldetése, hogy nemzetközi színvonalú ismeretekkel és megoldásokkal nyújtsunk segítséget a jövő leendő vezetőinek.

Az Intézet munkássága nyomán tapasztalatot kapunk a  operációk hatékonyságának növeléséről, vevevőkiszolgálási szint növeléséről és az értékes szabadidő legmagasabb szintű szervezési elveiről. Mindebben a nagy multú Marketing tudomány, a dinamikusan fejlődő Ellátásilánc-menedzsment és Logisztika, illetve a Turizmus és Vendéglátis ismeretek segítenek bennünket. Kiemelt kutatási irányunk a kapcsolati hálók és üzleti hálózatok együttműködésének megismerése az olyan innovatív megoldások elméleti hátterének  kidolgozása és fejlesztése, mint az ipar 4.0 és az internet of thins és  a fenntartható gazdaság legújabb megoldásai. Legyen részese ennek a magas színvonalú, gyakorlatorientált menedzsment képzésnek, melyet - felsőoktatási szakképzésen, alapképzési és mesterképzési szinteken, illetve duális képzéseken is ajánlunk Önnek. Szakmai partnereinkkel történő együttműködésben segítjük a gyakorlati ismeretek elmélyítését, így az Intézetünkben gondozott szakokon diplomát szerzett hallgatók nagyon jó eséllyel találnak végzettségüknek megfelelő állást a munka erőpiacon. A legtöbb oktatónk magyar és angol nyelven is tart kurzusokat. Kérjük nézzen körül nálunk - Az intézet oldalán megtalálhatja a képzésekhez kapcsolódó hasznos ismereteket, szak és diplomakészítési alapelveket, szabályzatokat. Bízunk benne, hogy sok hasznos információval lesz gazdagabb az oldal látogatása során. Amennyiben további kérdési vannak, vagy plusz információkra lenne szüksége kérjük, keressen minket elérhetőségeinken. Várjuk kérdéseiket, észrevételeiket, javaslataikat!

Küldetésünk:

  • Tudomány, az oktatás és a gyakorlat hármas egységének erősítése kutatócsoportjaink működtetésével.
  • Magas minőségi szinten megfelelni az egyetemi üzleti képzéssel szemben támasztott igényeknek.
  • Küldetésünk, hogy  Intézetünk elismertsége növekedjék.
  • Stratégiai gondolkodásra képes szakemberek képzése.
  • Vállalati kapcsolatok, egyetemi tudás összekapcsolása, spin-off.
  • A „kutatás” legyen a „híd” az oktatás és a gyakorlat között.

Az Intézet szakterületei, hosszú távú koncepciója:

Ellátásilánc-menedzsment:

Vezetés és szervezés, menedzsment, vállalatgazdaságtan, innováció, K+F, minőségmenedzsment, logisztika, projektmenedzsment, döntéselmélet, stratégiai menedzsment, technológiamenedzsment, termelés-menedzsment, tudásmenedzsment, marketing logisztika és ellátásilánc menedzsment, beszerzési és értékesítési menedzsment üzleti tervezés, üzleti modellezés, folyamat elemzés és audit, szimuláció, diszkrét esemény szimuláció,  értékáram kvantitatív modellezése, matematikai analízis, értéklánc elemzés, spin-off hasznosítás.

Marketing:

Marketing, marketing menedzsment, marketing kommunikáció, marketing stratégiák, Public Relations, on-line marketing és kommunikáció, marketingkutatás kvalitativ és kvantitativ módszerei, marketing tervezés, marketing tevekenység modellezése, média- és reklámkommunikáció, értékesítés, online marketing, fogyasztói magatartás, vevőkapcsolat-menedzsment, marketing logisztika, régió- és településmarketing, turizmusmarketing, szolgáltatás marketing, business marketing, bormarketing, integrált marketing kommunikáció, marketing és vállalati informatika, marketingtudás és információmenedzsment, marketing és minőségmenedzsment, beszerzési és értékesítési menedzsment, üzleti kommunikáció, kulturális marketing, marketing és civil szervezetek kapcsolata, személyes pénzügyi menedzsment.

Turizmus:

Turizmus rendszer, vendéglátás, szállásadás, utazásszervezés, turisztikai erőforrások, a turizmus közigazgatási, szakigazgatási, önkormányzati vonatkozásai, turizmus marketing, turisztikai termékek, turisztikai vállalkozások, turizmus módszertan, turizmus és vendéglátás, turizmus szervezés és vezetés, turizmus-vendéglátás, nemzetközi gazdasági kapcsolatok, animáció szervezés, konferencia-szervezés. turizmus gazdaság, társadalomelmélet, turizmus és szolgáltatás marketing.

Oktatói és tudományos kutató tevékenységünket az üzleti élettel való szorosabb kapcsolatokra alapozzuk, valódi piacvezető know-how-t kívánunk nyújtani a mendzsment területén. Leendő vezetők és vállalkozások számára nyújtunk olyan tudást, melyet ténylegesen beépíthetnek tevékenységükbe. Vállalati szakemberekkel folytatott közös kutatásainkban keletkezett új ismereteket a kutatók és a hallgatók egyaránt hasznosíthatják. A Nyugat Európai, vagy Amerikai gyakorlatban nem ismeretlen ez a gondolkodás, hazánkban mégis újszerű szemléletet jelent. Az Intézet oktatási és szakmai tevékenységében nagy hangsúlyt kap a PhD hallgatók képzése. Honlapunk számos információt nyújt a képzésekről, a javasolt témakörökről, a PhD képzés rendszeréről, és élő gazdasági kapcsolatainkról.

Bízom abban, hogy honlapunkkal sikerült felkeltenünk érdeklődését és az itt szereplő pragmatikus információkkal, minden kedves leendő és aktív hallgatónk számára nyujthatunk versenyelőnyt.

Tanszékeink:

  • Tevékenység-menedzsment és Logisztika Tanszék (TMLT) v. Logisztika Menedzsment Tanszék (LMT)
  • Marketing Tanszék (MT)
  • Turizmus és Vendéglátás Tanszék (TVT)

Őszinte tisztelettel,

Dr. Gyenge Balázs Ph.D.
mb. intézeti igazgató, egyetemi docens

 

Intézeti igazgató: Dr. Gyenge Balázs
Adminisztráció: Győriné Bankó Beáta
E-mail: elmt.intezet@gtk.szie.hu
Honlap:
Cím:
SZIE GTK Ellátásilánc-menedzsment, marketing és turizmus Intézet
2100 Gödöllő, Páter K. u. 1.
Telefon: 28/522-000/1984