Gyorsmenü

A képzés élvonalában

Hasznosítható tudást ad négy képzési területen

Ahol a jövő elkezdődik

Tanulj virágos környezetben

Munkahely? Mi ismerjük a hozzá vezető utat.

 

Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara (SZIE GTK) majd négyezer hallgatójával az Egyetem legnagyobb kara, hiszen az Egyetem hallgatói létszámának kb. 40%-át adja. A Kar nem csupán a gödöllői campuson ajánl képzéseket, hanem Budapesten, Békéscsabán, Szarvason és a határon túl Csíkszeredában is. A folyamatos fejlesztés eredményeként jelenleg 4 képzési tudományterületen, 7 alapszakon (BA/BSc), 12 mesterszakon (MA/MSc), 2 osztatlan tanári képzésen, 5 felsőoktatási szakképzésen és számtalan szakirányú továbbképzésen szerezhetnek képesítést a hallgatók. A magyar felsőoktatási intézmények mintegy 180 egyetemi és főiskolai kara közül az előkelő 4. helyen áll az oktatói kar felkészültségét, képzettségét, a hallgatóknak nyújtott ismereteket és a megszerzett tudás használhatóságát illetően. Ugyanebben a minősítésben az üzleti képzések területén pedig a harmadik helyet foglalja el az országban.

A Kar elismertségét mutatja, hogy a magyar anyanyelvű hallgatók mellett nagyszámú külföldi diák kapcsolódik be az idegen nyelven folyó képzésekbe mind a három képzési szinten (BSc, MSc, PhD), hiszen a Kar két doktori iskolával is rendelkezik gazdálkodás- és szervezéstudományok, valamint regionális tudományok területén. A Kar az elmúlt évek során jelentős mértékben járult hozzá a Magyar Állam és a FAO oktatási célú együttműködésének sikeréhez, melynek keretein belül elsősorban a fejlődő országokból érkező ösztöndíjas hallgatókat oktatjuk az angol nyelvű Vidékfejlesztési agrármérnök MSc képzésen. Jelenleg is folyó egyeztető tárgyalásaink eredményeképpen várhatóan további külföldi hallgatók érkeznek majd Brazíliából, Azerbajdzsánból, valamint Oroszországból. Ezek a törekvések elősegítik, hogy a gödöllői campus egy multikulturális nemzetközi központ lehessen.

Ezen kívül több együttműködésünk is van nemzetközi partnereinkkel közös képzések megvalósítására, melyek lehetővé teszik, hogy hallgatóink Hollandiában, Franciaországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is folytathatnak résztanulmányokat. Meggyőződésünk, hogy a Karon folyó képzések piacképességét az ilyen típusú nemzetközi együttműködések tovább növelik. Ezzel párhuzamosan a Magyarországon működő vállalkozások körében is széleskörű kapcsolatrendszert alakítottunk ki, azzal a céllal, hogy a hallgatóink hazai és nemzetközi viszonylatban is elismert, a szakmához közel álló vállalkozásoknál gyakorlatukat tölthessék és ezáltal az általunk nyújtott képzés mellé gyakorlati tapasztalatot is szerezhessenek mielőtt a munkaerőpiacra lépnek.

A Kar központja könnyen megközelíthető és vonzó természeti környezetben, kitűnő feltételek között található. Jól felszerelt, háromcsillagos kategóriájú kollégiumunk lehetőséget biztosít a hallgatók számára kényelmes, otthonos, modern körülmények között, a campus területén történő lakhatásra. A szakkollégiumok, a különböző hallgatói szervezetek aktív működése pezsgő kollégiumi diákéletet biztosít az érdeklődőknek. A nemrégiben kialakított és felújított sportpályák, a campus területén lévő sportcsarnok számos sportolási lehetőséget nyújt a mozogni vágyó fiataloknak. Misem bizonyítja jobban az aktív sportéletet, hogy több hazai és nemzetközi sikereket elért fiatal sportoló tanul vagy végzett nálunk, akik büszkék az itt eltöltött diákévekre.