Gyorsmenü

Vállalati kapcsolatok

Az 1987-ben alakult Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar több mint négyezer hallgatójával a Szent István Egyetem legnagyobb egyetemi karává vált. A dinamikus növekedés a képzés folyamatos korszerűsítésének, a munkaerő-piaci igényekhez való illesztésének az eredménye.

A Szent István Egyetemnek, és azon belül a Gazdaság- és Társadalomtudományi Karnak kiterjedt kapcsolati rendszere van az oktatás, a gazdaság és az államigazgatás területén. Az egyik legfontosabb partnerünk az FM, az EMMI, valamint a NFM, melyekkel a helyzeti előnyünkből adódóan szoros és intenzív kutatási és szakmai kapcsolatokat is ápolunk.

A közigazgatás mellett több mint 120 vállalkozással állunk kapcsolatban, akik egyrészt gyakorlati helyeket biztosítanak hallgatóink számára, másrészt pedig hazai és nemzetközi kutatásokban működnek együtt velünk.

A karunk másik fontos hasznosítható tőkéje az egyetem elhelyezkedése és infrastruktúrája. Az egyetem az ország minden pontjáról viszonylag könnyen megközelíthető (ezért is választják sokan a konferenciák helyszínéül).

Karunk folyamatosan munkálkodik azon, hogy az oktatásunk infrastruktúrája fejlődjön, az oktatásban a legmodernebb eszközöket használjuk, valamint hogy a képzéseink a vállalati szféra igényeinek is messzemenőkig megfeleljenek, ezzel egyre növelve a végzett hallgatóink diplomájának piacképességét.

A szoros és aktív vállalati kapcsolatokra alapozva számos projektet, workshopot, konferenciát valósítottunk meg mind nemzetközi, mind hazai viszonylatban. Fontos erősségünk, hogy oktatóink, kutatóink számos pályázati rendszer kidolgozásában, fejlesztésében is közreműködnek, valamint szakmai bírálóként, szakértőként is hozzájárulnak a pályázatok színvonalas értékeléséhez.