Hírarchívum - 2016

Generációk témaköre pedagógusoknak II.

2016. december 8-án a Petőfi Sándor Gimnázium újbóli meghívására ismét Aszódon jártunk.
Első előadásunk az érzékenyítés, problémafeltárás, elméleti megalapozás jegyében zajlott. Most ennek folytatásaként a tantestülettel a "gyakorlat mezejére léptünk" generációs oktatási kérdésekben. Interaktív gyakorlatokkal igyekeztünk olyan új módszertani és hatékony kommunikációs eszközöket megmutatni, amelyek segíthetik mindennapi iskolai munkájukat a Z generációs diákokkal.

Gratuláció!

Dr. F. Orosz Sára keramikus művész, intézetünk oktatója, új alkotáson dolgozik a kecskeméti Nemzetözi Kerámia Stúdióban (http://www.icshu.org/). A szakrális témájú, nagyszabású oltárdombormű a Magyarok Nagyasszonya nevet viselő, bizánci ihletettségű kortárs templomot fogja ékesíteni Délegyázán (építész: Major György).

Helyszín: Nemzetközi Kerámia Stúdió, Kecskemét

Generációk közötti kommunikáció

2016. november 18-án a Gödöllői Akadémián tartottunk előadást az idősebbeknek (főként Baby Boomer és Veterán generáció) a generációk közti kommunikációról.

Kari Tudományos Diákköri Konferencia

Kari Tudományos Diákköri Konferencia

A SZIE GTK és Tudományos Diákköri Tanácsa meghívja Önt a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Tudományos Diákköri Konferencia rendezvényére.

Időpontja: 2016. november 23. szerda 9 óra

Helyszíne: SZIE Gödöllői Campus, 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Program

Megnyitó 9.00 óra (I. előadóterem)

Szekcióülések 9.30 óra

Generációkról – szülőknek

Október 21-én ismét a Pásztón jártunk a Mikszáth Kálmán Líceum újabb meghívására. Ez alkalommal az iskola által szervezett szülői napon tartottunk előadást a Z generációról az érdeklődők számára (Lestyán Katalin, Kollár Péter). Az előadás során a generációs jellemzők és különbségek, a kamaszok nevelése során megélt konfliktushelyzetek és lehetséges megoldásaik, valamint a Z-s gyermekeinkkel való  hatékony kommunikáció kérdései álltak a középpontban.

Nyílt napok Karunkon

Nyílt napok Karunkon

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Karon ismét nyílt napokat szervezünk, ahol az érdeklődők alap- és mesterszakok gazdag választékáról, az osztatlan tanárképzésről, továbbá felsőoktatási szakképzésekről kaphatnak tájékoztatást. A Gödöllői Campuson és a Budapesti Képzési Helyen tartandó rendezvények időpontjai a következők:

2018. január 5. péntek 10 óra

(tájékoztató alap- és mesterképzésekről)

Kutatók éjszakája 2016 - Tanárok és diákok - generációkról másképpen

"Kutatók Éjszakája 2016 - Tanárok és diákok - generációkról másképpen

Időpont, helyszín: 2016. szept. 30. 16-18 óráig  - SZIE Gödöllő, 102. szeminárium
Programgazdák: Dr. Mészáros Aranka, Lestyán Katalin (SZIE GTK TTI)

Kutatók éjszakája 2016

Intézetünk számos változatos és érdekes programmal készül a Kutatók Éjszakájára (2016. szeptember 30.). Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A programokról itt lehet röviden tájékozódni:

http://www.gtk.szie.hu/tudomany/kutatok-ejszakaja

Bővebb információ, illetve a regisztrációköteles programokra történő jelentkezés itt érhető el:

Generációkról - pedagógusoknak II.

Szeptember 13-án a Gödöllői Petőfi Sándor Általános Iskola tantestületének tartottunk generációs előadást (Dr. Mészáros Aranka - Lestyán Katalin). Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk. A technika ördöge ugyan  közbe akart szólni - a város nagy részében váratlan  áramszünet ütött be, így az előadás felétől sem a projektor, sem a világítás nem működött - de nem adtuk fel, és remek hangulatú eszmecsere alakult ki a nyitott, érdeklődő pedagógus csapattal.

Íme néhány fénykép az előadásról.

Generációkról - pedagógusoknak

Generációkról pedagógusoknak szóló előadássorozatunk folytatásaként a pásztói Mikszáth Kálmán líceumban tartottunk előadást 2016. június 30-án. A tantestület nagy szeretettel fogadott bennünket, a tanév vége nem vette el lelkesedésüket, szabadidejükből áldoztak arra, hogy az előadást meghallgassák és reményeink szerint motiváltabban, tájékozottabban kezdhessék majd az új tanévet. Nagy köszönet nekik a lelkes figyelemért és érdeklődésért!

Oldalak