Gyorsmenü

Elindult a Pályatanácsadói Kiskönyvtár sorozat

A Magyar Tudomány Ünnepe című rendezvénysorozat keretében, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kara Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet Pedagógia és Pályatervezés Tanszékének szervezésében került sor a Pályatanácsadói Kiskönyvtár első köteteinek bemutatására 2018 november 30-án.

A kötetbemutató rendezvényen Dr. Szilágyi Klára professzor emerita felidézte szakmai pályafutását a pályaválasztástól kezdve napjainkig, és lehetőséget kaptunk arra is, hogy belepillantsunk számos korábban megjelent, de ma is nagyon érdekes könyvbe, tanulmányba.

A beszélgetésről hangfelvétel készült – aki nem tudott jelen lenni, érdemes ezt meghallgatni: https://drive.google.com/file/d/11cob4sV6ZEQR2Hk4VFFSXotD5tXOw8YK/view

A rendezvényen két kötet került bemutatásra.

Idén ünnepelte 18. évfordulóját a pályaorientációs tanárképzés alapítása és indítása Gödöllőn. Ebből az alkalomból tavasszal a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Társadalomtudományi és Tanárképző Intézetének Pedagógia és Pályatervezés Tanszéke országos szakmai konferenciát szervezett. Ehhez a szakmai fórumhoz kötődő tanulmányok kerültek bemutatásra a Pályatanácsadói Kiskönyvtár első kötetében. Az első kötet címe: 18 éves a „Gödöllői Pályaorientációs Iskola”- Tanulmányok a pályaorientáció témaköréből. A kötetet Dr. Kederfi Miklós szerkesztette.

A Kiskönyvtár második kötetének címe: Sok a levél, de egy a fa – Tanulmányok a pályatanácsadás témaköréből, Köszöntő kötet Dr. Szilágyi Klára tiszteletére. A Dr. Suhajda Csilla Judit által szerkesztett kötetben a munka-pályatanácsadás hazai szak- és szakmaalapító kutatója, Dr. Szilágyi Klára tanítványai, munkatársai tisztelegnek tanulmányaikkal mesterük, professzoruk előtt születésnapja alkalmából. A tanulmányok a pályatanácsadás széles spektrumát érintik, elméleti megközelítések, áttekintések mellett gyakorlati, módszertani kutatások eredményei is szerepelnek a kötetben.