Gyorsmenü

Az AIB Akadémia Közép-Kelet Európai Szekciójának éves konferenciája

Negyedik alkalommal vettünk részt az AIB Akadémia Közép-Kelet Európai Szekciójának éves konferenciáján

Az egyetemünk Gazdaságtudományi Karát három angol nyelvű előadással képviselte Poór József egyetemi tanár és Csapó Ildikó PhD hallgató közvetlen részvételével.

Az idei évben 2017. szeptember 26-28. között a Szlovénia fővárosában-Ljubljanában került sor a Nemzetközi Üzleti Gazdaságtan Akadémia (AIB) 4. Közép-Kelet Európai Tagozatának (4. AIB CEE Chapter) éves konferenciájára. A konferencia vendéglátója Ljubljanai Egyetem Gazdaságtudományi Kara volt.

Nemzetközi Gazdaságtani Akadémia (Academy of International Business – AIB) 1959-ben alakult az USA-ban. A szervezet azzal a céllal jött létre, hogy járuljon hozzá a nemzetközi üzleti tevékenység oktatásának és szakmai színvonalának az emeléséhez. Napjainkban a világ 72 országából 3.000 tagja van a szervezetnek.

Az AIB hivatalos lapja a JIBS ötéves impact faktorának átlaga 5.727, 6.  87 szaklap közül Üzleti (Business) és 7. 112 szakfolyóirat közül Menedzsment (Management) tudományok területén.

Két területen veszünk részt aktívan 2011 óta az AIB Akadémia tevékenységében

  • 2011 tagjai vagyunk az X-Culture projektnek, ami az innovatív, modern, a tapasztalton alapuló interkulturális, kooperatív tanulás egyik formája. Már tizedik alkalommal vett részt Poór József egy. tanár, - és az idei évtől dr. Varga Erika egy. docens - vezetésével az egyetemünk Gazdaság és Társadalomtudományi Karának eddig több mint 30 hallgatója ebben a programban.
  • Az AIB Akadémia keretében 2013-ban megalakult az AIB Közép-Kelet Európai Szekciója, amely azóta négy regionális konferenciát és egy szemináriumot tartott: Budapesten, Varsóban, Prágában és legutóbb pedig Ljubjanában. A regionális AIB CEE Szekció Vezetőségének tagja egyetemünkről Poór József egy. tanár

Kategóriák: